user_mobilelogo

Golden Dreams

1954 (Starfilm)

Golden Dreams (1954)

Life action advertisemen by Joop Geesink's Starfilm. 

Advert for Golden Fiction cigarets.

This item is only available in Dutch. This page is under construction. For now translation offered by Google. Please select a language.

nlcsenfrdeiwitplptruskessvtr

Romantiek in Rook opgegaan

Fantasie over roken en romantiek voor Golden Fiction sigaretten.
Ook in de jaren ’50 was arbeid een dure kostenpost. Joop Geesink breidde zijn dienstenpakket snel uit met andere technieken: tekenfilm en speelfilm (live action). Op deze wijze kon hij altijd wel een concept verkopen, als poppenfilm te duur was voor de opdrachtgever.

Opmerkelijk

Deze Geesink/Starfilm heeft aan het eind een korte productanimatie. Het zogeheten ‘pack shot'. Verder geheel gerealiseerd live action.
Aardig visueel detail is de associatie met sigaretten en sigarettenrook door de zacht wapperende gordijnen en de witte zuilen. 
Starfilm was bedoeld om de kleine winstmarges van de animatie te compenseren. In de praktijk viel dit wat tegen, mede doordat het merendeel van de live action films zich niet voldoende konden onderscheiden van de oprukkende concurrentie. Omdat er relatief weinig films van dit genre bewaard zijn gebleven, is deze gespeelde commercial toegevoegd aan het online-museum. 

Componist Lionel Ziblat heeft in 2011 een nieuwe soundtrack aan de film toegevoegd, gepubliceerd op 27 nov 2012. Lionel Ziblat schrijft hierover:

This commercial has been shot during the 50's in Geesink Studio's, the biggest studio of its kind in Europe at the time. This new sound-track I made is going along with the original intention of the film.

* This fragment is shown here with the very kind permission of Mrs Louise Geesink (Joop Geesink's Starfilm/Geesink Studio). Lionel Ziblat / Multi-Polar Music (c) 2012 www.lionelziblat.com

Golden Dreams (1954)
Golden Dreams (1954)

Golden Dreams (1954) probeert een glamoursfeer te brengen.

Golden Dreams (1954)

Golden Dreams (1954) Witte zuilen zijn sigaretten, vitrage is de rook.

Golden Dreams (1954)

Golden Dreams (1954) Joop Geesink's Starfilm

Golden Dreams (1954)

Golden Dreams (1954) Packshot met beperkte animatie

Credits

Titel: Golden Dreams
Opdrachtgever:Golden Fiction sigaretten
Lengte:2 minuten
Productiejaar:1954
                                                      Art Director:
onbekend
Muziek:onbekend, deze uitvoering heeft een nieuwe soundtrack van Lionel Ziblat
Formaat:35 mm, waarschijnlijk op Eastmancolor
Verdere details onbekend.