user_mobilelogo

These items are only available in Dutch. Translation offered by Google. Please select a language.

Loeki keert terug op TV

2021

Loeki de Leeuw keert terug op televisie

Ruim 17 jaar na zijn afscheid, komt Loeki de Leeuw terug in de STER-reclame.

"Asjemenou"

Opmerkelijk

Zeer opmerkelijk bericht over een legendarische leeuw. Loeki de Leeuw. Deze mascotte, door Joop Geesink bedacht, onderbrak de STER-reclames tussen 1972 en 2004. De intervallen waren een publiekstrekker. Toch besloot de opdrachtgever om te stoppen omdat stopmotion een dure werkwijze was.

Onderstaand artikel meldt dat twee radio DJ’s een spontane petitie waren gestart voor een come-back. Zonder hier maar iets van af te doen, moet ook zeker vermeld worden dat de oud-directeur van de STER, de heer Chris Smeekes zich al lange tijd inzette om Loeki op de TV terug te brengen. Niet alleen dat Smeekes een persoonlijke binding had met deze mascotte, hij was ook overtuigd dat het de kijkers wederom zou binden aan de zender waardoor de productiekosten in veelvoud worden terugverdiend door reclame-inkomsten. De kleurenfoto, bovenaan deze pagina is afkomstig uit 1979. Hier poseert Joop Geesink met Loeki en zijn vriendin Rosi. (lees: Loeki krijgt een vriendin)

93 jarige strijder

Minimaal zo opmerkelijk is, dat een jaar geleden de 93 (!) jarige oud-directeur van de STER landelijk nieuws haalde door zijn economisch onderbouwde motivatie waarom deze 'dure leeuw' terug moest op de televisie.
Lees dit artikel hier: Loeki is een goudmijn!

Tekst uit artikel

Loeki de Leeuw na zeventien jaar terug op televisie

Loeki de Leeuw keert na een afwezigheid van zo'n zeventien jaar terug op televisie. Tijdens de komende sportzomer maakt hij zijn rentree tijdens de reclameonderbrekingen van de NPO, maakte Ster-baas Frank Volmer maandagochtend bekend in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.
De filmpjes met Loeki worden eerst ingezet rond het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. "We praten nog met de NPO of hij ook op andere momenten terug kan komen", aldus Volmer.

Loeki de Leeuw onderbrak de Ster-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep. In totaal zijn er meer dan zevenduizend filmpjes rond Loeki gemaakt. De Ster stopte in 2004 met de filmpjes omdat het te duur werd om ze te maken.

Twee jaar geleden keerde Loeki al eens eenmalig terug op tv na een actie van NPO Radio 2. Na een oproep om de reclameleeuw terug te brengen op tv, kwamen er zo'n twintigduizend handtekeningen binnen.

De Ster meldde toen nog dat een terugkeer uitgesloten was omdat "de kosten niet opwegen tegen de verwachte baten". Afgelopen november bleek opeens dat een comeback toch dichtbij is.

Bron: NU.nl, 1 maart 2021

Loeki de Leeuw keert terug op televisie