user_mobilelogo

Philips On Parade

1964

Philips On Parade (1964)

Wherever they play, depression gives away to gaiety

Commercial for Philips. 

This item is only available in Dutch. This page is under construction. For now translation offered by Google. Please select a language.

nlcsenfrdeiwitplptruskessvtr

Reclame voor Philips uit 1964. Een Philipsorkest reist over de wereld en brengt overal luxe, gemak en blijheid. De ondertitel was daarom ook: Wherever they play, depression gives away to gaiety.

Knappe stilering

De vormgeving van deze film wijkt in stijl sterk af van de gebruikelijke Geesink-poppen. Medewerkers noemde het gekscherend de WC-rollenfilm. Dit gaat wel wat ver, maar de vormgeving is duidelijk strak en low-budget. Ondanks de lagere loonkosten in de jaren '60 was het toch een hele dure operatie geworden om zowel alle orkestleden als de mensen in de menigte op de befaamde Dollywood-wijze te modelleren. Het resultaat is een frisse, vernieuwende stijl. In 1966 zal de artistiek Max Keuris een overtreffende productie realiseren met de jubileumfilm "Philips Cavalcade - 75 Years of Music".


Trivia

Volgens de advertentie die in bioscoopvakbladen verscheen was deze film zelfs leverbaar op het formaat TODD-A.O. Dit is een 70 mm film, dus 2x groter en 2x hoger dan de gangbare formaten. Hiervoor moest dan wel Hfl 1500,00 (€ 750,=) betaald worden. Vermoedelijk werd deze 70 mm kopie optisch vergroot vanaf het 35 mm origineel. De toegevoegde waarde hiervan was dat de bioscoopexploitant deze voorfilm naadloos kon laten aansluiten op een hoofdfilm van ditzelfde formaat zonder omschakeling van apparatuur. De bezoeker zag de poppen allicht nooit eerder zo groot op het witte doek.

Philips On Parade (1964)
Philips On Parade advertised in catalogue
Philips On Parade (1964)

Credits

Title: Philips On Parade
Client:Philips
Year of production:1964
Duration:9 minutes
                                                      Art Direction:Max Keuris
Executive producer:Frits de Jonge
Music:Ger van Leeuwen
Animation:Cor Icke, Günter Mandle
Camera:Pieter Merkx, Roel Boulengier
Format:35 mm, Technicolor / TODD-AO,