user_mobilelogo

Frankie Fit does it again

1954

Frankie Fit does it again (1954)

Avertisment for Amstel beer

Explorers are in jungle, but their beer is gone. The emergency service brings beer but the plane threatens to fail. In the end everyone is happy.

nlcsenfrdeiwitplptruskessvtr

Frankie Fit does it again

Mooie animatiefilm die representatief is voor de periode jaren '50 waarin Dollywood voortborduurde op techniek en succes van Kermesse Fantastique (1951).
A
lle ingrediënten zitten er in: een spannend verhaal, heldere animatie van József Misik (ook wel Joshka Misik of Jozef Misick genoemd).
Het verhaal is te volgen zonder gesproken tekst, daarom voor ieder land te gebruiken.
In deze productie is te zien dat enkele beproefde werkwijze werden herhaald. Het openingsshot door het oerwoud is ook terug te vinden in "Story of Light" & "Agip Jungle".  Ook de krokodil zien we in de Agip film terug.

Opmerkelijk

De vraag die je nu kunt stellen betreft de titel. Als "Frankie" het hier wéér doet, wanneer was het dan voor het eerst dat hij in de jungle een vliegtuig redde? Mogelijk is de titel blijven hangen van een concept van Joop Geesink om een serie films te maken met Frankie Fit. Gezien de lange productietijd en derhalve ook het budget is dat er blijkbaar nooit van gekomen...

Frankie Fit does it again (1954)
Frankie Fit does it again (1954)

CREDITS

TitelFrankie Fit does it again
Adverteerder: Amstel bier
Lengte: 3 minuten
Productiejaar: 1954
Artdirector: onbekend - mogelijk Jan Coolen
Poppen: Harry Tolsma
Animatie: József Misik
Formaat: 35 mm, Technicolor