user_mobilelogo

Weight and See 

1955

Weight and See (1955)

Oplossing voor problemen met een lading die niet gelost kan worden.

Poppenfilmreclame voor Guinness bier.

This item is only available in Dutch. This page is under construction. For now translation offered by Google. Please select a language.

Overgewicht

De stuwadoor (sjouwer) op de haven ziet dat een vrachtwagen te zwaar geladen is. De hijskraan dreigt de bezwijken. Gelukkig heeft hij juist een fles Guinness bier gedronken en krijgt hierdoor ongekende kracht. Hij regelt het lossen van de lading. De slogan is “Guinness for strenght”. Dit kon slaan op de krachtige smaak, maar ook op de vermeende superkrachten.

Opmerkelijk

Joop Geesink produceerde in korte tijd op hetzelfde thema twee films voor Guinness bier. In beide gevallen bedacht op het thema van Popeye. Dit thema zie je in meerder Geesink films terug en opmerkelijk vaak in combinatie met alcoholgebruik. Tegenwoordig zou dit niet meer worden geaccepteerd.
Ook de legendarische Dutchy-films werden vaak voorzien van dit thema. Hier was melk het wondermiddel voor buitenproportionele kracht.

Deze film oogt als een simpel verhaaltje. Vergeet echter niet dat de gebruikte techniek erg vernuftig was. De kraan die buigt, de stalen balk die veert… dit kon alleen worden gerealiseerd worden met uitwisselbare maquettes waarin iedere fase een verder doorgebogen kraan was. Deze werden ambachtelijk gebouwd uit metaal en hout.
Er zijn geen credits bekend van deze film.

De andere Guinness-film heet Horse Sense (1955) en is hier te zien.

Weight and See (1955)Weight and See (1955)

(onder) Voor de close-up van spierballen was een speciaal geprepareerde pop.

Weight and See (1955)
Weight and See (1955)

Credits

Titel: Weight and See
Opdrachtgever:Guinness Beer
Productiejaar:1955
Lengte:1 minuut
                                                      Formaat: 
35 mm technicolor