user_mobilelogo

Bonera

1944

Still uit Bonera (1944)

Sweets in World War II

Op een vrolijke melodietje dansen de snoepjes van Bonera door het beeld.

This item is only available in Dutch. This page is under construction. For now translation offered by Google. Please select a language.

Smakelijkheid

Zuurstokken doen een dansje en pepermuntdragees zwieren in het rond. Alles begeleid door vrolijke revue-muziek. De slagzin luidt: "Bonera kwaliteit, munt uit door smakelijkheid".

Opmerkelijk

Dat deze commercial een echte vintage-animation is, staat buiten kijf. Het is onduidelijk wie de maker van dit filmpje is. Het instituut voor Beeld & Geluid beschikt over een kopie die wordt toegeschreven aan de studio "Polygoon-Profilti". Dat was destijds een concurrent van Joop Geesink omdat deze studio naast hun beroemde Polygoon-journaal zich steeds meer gingen toeleggen op bedrijfsfilms en daarbij ook animatie aanboden.
Er zijn geen namen bekend van de mensen die voor Polygoon Profilti de snoepjes tot leven lieten komen.

Niets te eten?

Het is in 1944 einde van de Tweede Wereldoorlog waarin vrijwel geen elementaire levensmiddelen meer verkrijgbaar waren. Een opmerkelijke periode om te adverteren voor snoepgoed. Een persoonlijke gok is dat in de oorlogsjaren diverse fabrikanten alvast reclamefilms lieten maken omdat men veronderstelde dat de oorlog snel voorbij zou zijn. Verder bood de bioscoop in oorlogstijd een bron van afleiding. Met de getoonde films kon men zich in een andere, ideale wereld wanen. Dan kun je blijkbaar ook dromen van smakelijke snoepjes.
Door de ouderdom van de productie is de beeldkwaliteit niet optimaal.

Bonera (1944)Bonera (1944)

Credits

Title: Bonera
Client:Suikerwerkfabriek Bonera
Year of production:Approx. 1944
Runningtime:1,5 minuut
Studio
Polygoon-Profilti
Animation:Unknown
Props:Unknown
Format:
35 mm, Zwart/Wit