user_mobilelogo

Jungle Prestige

1962

Jungle Prestige (1962)

Zelfs in de jungle maak je hiermee goede sier.

Reclame voor "Prestige" snelkookpan

Vriendschappelijke ruil

Reclame voor de snelkookpan van het merk Prestige. Poppenfilm die zich afspeelt in Afrika alwaar inheemse bevolking de snelkookpan van een westerse vrouw overnemen in ruil voor lokale rijkdommen.

Het lijkt niet waarschijnlijk dat deze wijze van adverteren, nu een halve eeuw geleden, nog zou worden herhaald. De boodschap is evenwel niet minder duidelijk.
Helaas is de film niet meer in Technicolor te zien. Dit heeft te maken met de matige kwaliteit van de videotape waar deze film van komt. 

Opmerkelijk

De film toont grote gelijkenis met "Lunch in the Jungle (1963). Onderstaande film is uit 1962, dus hier is het concept nog origineel. Het was wel zo efficiënt van de Dollywood-studio om poppen en rekwisieten zorgvuldig te bewaren.  Dollywood had een omvangrijke decor-opslag en alle poppen werden na gebruik gecatalogiseerd en opgeslagen. Het voordeel was dat een beproefde pop uit het archief werd gehaald. Dit was een besparing op de ontwerp- en productiekosten.
In 1963 wisten zowel adverteerders als bioscoopbezoekers weinig specifieke details van reclamewerk uit andere landen en zal nooit zijn opgevallen dat poppen en decorstukken in verschillende films werden hergebruikt. Men beschikte toen nog niet over internet.
Wanneer men het omvangrijke decor-archief van Geesink overzag, zou men al snel veronderstellen dat alle denkbare decors op voorraad waren. In de praktijk viel dat vaak tegen. Decorstukken moesten vaak aan specifieke technische eisen voldoen waardoor het archiefexemplaar niet bruikbaar was en er een nieuw gemaakt moest worden. Poppen werden vaak hergebruikt als opvulling in decors.

Jungle Prestige (1962)Jungle Prestige (1962)
Jungle Prestige (1962)Jungle Prestige (1962)
Agip - Jungle (1963) & Jungle Prestige (1962)

Foto (links) Agip - Jungle (1963) - rechts: Prestige - Jungle (1962)

Credits

Titel: Prestige - Jungle
Opdrachtgever:Prestige
Lengte:2,5 minuten
Productiejaar1962
                                                      Art Director:
niet benoemd (Jan Coolen?)
Music:Onbekend
Animatie:niet benoemd (Guus Harmsen?)
Poppen:
Harry Tolsma
Puppet clothing:Lia Sten
Format:35 mm, Technicolor 
Naar filmindex Joop Geesink's Dollywood

Meer "Dutch Vintage Animation" films van Joop Geesink's Dollywood: