Quick menu - please make here your choice:
Joop Geesink's Filmcollectie Naar historisch nieuws Actueel nieuws Joop-Geesink-fotoalbum Joop Geesink's Biografie
Animation films

 Vintage news

Recent news

Photoalbum
(under construction)
Biography

Gastenboek / Reactions

Toelichting van links naar rechts. De grote foto's zijn onderaan te vinden.

Rij 1

 1. Biotex Wedstrijdkrant gemaakt door Cartouche-studio's - 1980 (Jan Coolen, Joop Bekker en Geert Bekker-Knoef) na een eerder faillisement van Geesink's Dollywood. 
 2. Biotex Wedstrijdkrant, werkfoto bij Cartouche - 1980
 3. Bridel - boter. Geesink Filmproducties, ca. 1980. Deze foto een packshot van een kuipje margarine waar een broodmes door gaat. Het klontje boter transformeert in het logo van boter. Voor deze toepassing werd alles op 500% grootte nagebouwd.

Rij 2

 1. Cor Icke animeert één van de vele Loeki intervallen. (1979)
 2. Animator Huibert den Draak staat bij een stopmotionstatief die de bijnaam Dinosaurus had. Foto is van 1980 (productie: KNMI), het statief was sinds begin jaren '50 in gebruik.
 3. Werkfoto Dutchy - A Dream Comes True. Vlnr. Jan Coolen, Guus Harmsen (animatie) Geert Bekker-Knoef (animatie) - 1955

Rij 3

 1. Werkfoto Dutchy - A Dream Comes True. (1955) Vlnr.  Geert Bekker-Knoef (animatie) en Guus Harmsen (animatie)
 2. Filmmontage in de vroege periode. Vermoedelijk eind jaren '40. Opmerkelijk dat de dames wel films bewerken maar geen filmviewer hebben.
 3. Werkfoto Hales Cakes (1979). Op de witte tempexplaat liggen de fasemaskers van het jongentje met links de fasemoonden van het vrouwtje.

Rij 4

 1. Werkfoto Story Of Light (1953) Met Jószef Misik (animatie) en links-onder assistent animator Jan Bouwman. Speciale vermelding voor Ko Brautigam die verantwoordelijk was voor de prachtige décors. Let op de eenvoudige camerabehuizing van hout. Hiermee werden echter verbluffende opnames gemaakt.
 2. Loeki en Piep de Muis (1979) Resultaat van de werkzaamheden als getoond in rij 2.
 3. Werkfoto balscene uit Prince Electron (1956) Regie Jószef Misik (niet op de foto zichtbaar). Bij de camera (links onder) Jan Bouwman. Overige namen niet bekend. Dansende poppen stonden elk op een draaischijf die over een houten rails werd bewogen. Hierdoor ontstond een vloeiende beweging. De camera liet niets van benen of voeten zien. Bij nadere beschouwing zie je dat er geen dansvloer is.

Rij 5

 1. Werkfoto/Promotiefoto Prince Electron (1956) (of: A Dream Comes True - 1955). Beide producties zijn uit dezelfde periode en beide films hebben een vergelijkbare straatscene. Let op de houten camera die links op een driepoot staat!
 2. Werkfoto: tekenfilmopstelling. Vaknaam: Rostrumcamera. Opname: begin jaren '60. Deze opstelling toont enigszins geïmproviseerd geplaatst. Normaal staat deze in een afgesloten ruimte met een vaste uilichting. Hier wordt de camera gebruikt voor een trucageopname waarbij opjecten ogenschijnlijk vrij kunnen zweven tegen de lucht door ze op een glasplaat te leggen. Een toepassing hiervan is te vinden bij The White Horse.

{gallery}beeldbank/achter_schermen{/gallery}

NL EN

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.