Historische berichten

Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Schep Vreugde in het Leven - (1937)

Joop Geesink bouwt decors voor Theaterrevue

Met zakenpartner en latere vriend Bob Peters maakt Joop Geesink vanaf de tweede helft jaren ’30 faam als ontwerper van toneeldecors. Hier een voorbeeld van een aankondiging dat de theatergroep een voorstelling geeft. Geesink heeft al voldoende reputatie om afzonderlijk genoemd te worden.

Het artikel noemt diverse bekende namen van weleer. Velen zullen mogelijk nog Lou Brandy herinneren. Later zou Toon Hermans als aankomende komiek zich bij het gezelschap voegen.

Lees hieronder het artikel of klik hiernaast om meer te weten te komen over Geesink’s eerste stappen in de showwereld.

1937-schep-vreugde-in-het-levenButton-Terug-02

Klik op het plaatje voor een vergroting.


HTML-tekst:

"Schep vreugde in het Leven"
- Nationale Revue in Carré-

De première voor Amsterdam van de nieuwe revue "Schep vreugde in het Leven", te geven door de N.V. Nationale Revue, dir. Bob Peters is vastgesteld op donderdag 16 september, aanvang 8.15 uur nm. in het Theater Carré.
In den titel van deze revue vindt men de gedachte terug waarop Bob Peters zijn zevende revue gebouwd heeft. In een proloog ziet men hoe het revueleger gevormd wordt en met welke vreedzame middelen het ten strijde trekt tegen het pessimisme. Men vindt de oude bekenden, zoals Lou Brandy, Wiesje Bouwmeester, Clairette Hammé, Dries Krijn en Frans Bogaert terug. Bovendien zijn tot het gezelschap toegetreden Beppie de Vries, Guus Brooks, Matthieu van Eisten, Piet Brecht en Phillips van Arno.

Voorts werken mede de 24 Nationale Revue Grills, die in deze revue niet alleen dansen, doch gelegenheid krijgen hun gaven te tonen in het bespelen van xylofoon, het berijden van kunstrijwielen en het in letterlijke zin ‘de trom roeren’. Als extra nummer is nog geëngageerd het trio Ric-Rac en Roc. Het orkest staat onder leiding van Julius Susan. De choreografie is verzorgd door de Muriloffs.

Van de grote finales noemen we De Watervallen, De Fantastische Watervallen, De Lustige Witwe en Mooi Zwitserland. Geheel nieuw op revuegebied zijn de intermezzo’s, zoals Een Apenparodie, Een Kus in een Taxi, Serenade Russe, Three o’clock in de Morning en Een Engelsch Prentje.
De komische scènes brengen weer de onmisbare lach. In Het lelijke Meisje, Vitamine O.K. en Heel voorzichtig SVP krijgen Lou Brandy en de andere medewerkende volop de gelegenheid hun komische gaven te tonen, terwijl Lou Brandy in een liedje en een praatje weer datgene brengt, wat het publiek van hem verlangt.

De kostuums zijn van de firma Max Weldy, Parijs. De decors werden ontworpen door Joop Geesink en vervaardigd op de ateliers van Grobbe.
Behalve op de dag van de première zal elke dag een middagvoorstelling worden gegeven. Aanvang 2 uur.
Bij de première in Den Haag hebben we met de grootste lof over deze revue kunnen schrijven.

Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.