Historische berichten

Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

George Pal verfilmde oud Sprookje in kleuren.

De redactie is blij u te laten delen in dit bijzondere historische krantenbericht. Het maakt inzichtelijk hoe vér George Pal in 1938 zijn tijd vooruit was. Niet alleen in de productie van poppenfilm.

In eerste instantie is het een aardig verhaal met wetenswaardigheden uit 1938 over de vindingrijkheid waarmee George Pal zijn technicolor (!) poppenfilm Doornroosje heeft gerealiseerd in opdracht van Philips. Dit soort verhalen werden in de jaren '30 vaker gepubliceerd. Dus to dusver niets nieuws.
In tweede instantie is de gehele krantenpagina zeer waarschijnlijk één van de eerste gesponsorde krantenpagina's die ontstond op initiatief van een filmmaker. Elders op deze site staat een spreekbeurt van George Pal aangekondigd waarin de cineast meldt dat een goede reclamecampagne een bundeling is van verschillende reclame-uitingen. Hieronder voegt de man de daad bij het woord.
Wanneer u op de afbeelding klikt en de gehele krantenpagina ziet, blijken rondom het journalistieke stuk uitsluitend advertenties te staan voor lokale dealers van … Philips radio’s. Precies zoals George Pal het voor ogen had. Hier is sprake van een ware multi-media campagne: de film, redactioneel nieuws en printadvertenties rond één thema. Deze vorm van bundeling van reclame was in 1938 zeer ver de tijd vooruit!

Opmerkelijk:

Eén van de adverteerders noemt zich "Aurora", dit is de naam van de prinses uit het verfilmde sprookje.

Bron: Nieuwe Tilburgse Courant, 8 december 1938.

1938 GEORGE-PAL'S-NIEUWSTE-FILM-DOORNROOSJEButton-Terug-02

Klik op de foto of hier voor de volledige krantenpagina.


 

Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.