Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Frankie Fit does it again (1954)

1954-Frankie Fit

Ontdekkingsreizigers zitten in rimboe, maar hun bier is op. Hulpdienst brengt bier maar dreigt te stranden. Uiteindelijk is iedereen blij.

Mooie animatiefilm die representatief is voor de periode jaren '50 waarin Dollywood voortborduurde op techniek en succes van Kermesse Fantastique (1951). Alle ingrediënten zitten er in: een spannend verhaal, heldere animatie van József Misik (ook wel Joshka Misik of Jozef Misick genoemd). Het verhaal is te volgen zonder gesproken tekst, daarom voor ieder land te gebruiken. In Productie is te zien dat enkele details hergebruikt zijn. De openingsshot door het oerwoud is ook terug te vinden in "Story of Light" & "Agip Jungle". Ook de krokodil zien we in Agip terug. Zelfs sommige geluidseffecten (olifant) komen terug in andere producties ("Holland Invites The World"). Het publiek smulde van deze filmpjes. Maar,  laten we eerlijk zijn, het is nog steeds erg plezierig om naar te kijken!

De vraag die je nu kunt stellen betreft de titel. Als "Frankie" het hier wéér doet, wanneer was het dan voor het eerst dat hij in de jungle een vliegtuig redde? Mogelijk is de titel blijven hangen van een concept van Joop Geesink om een serie films te maken met Frankie Fit. Gezien de lange productietijd en derhalve ook het budget is dat er blijkbaar nooit van gekomen.....

Credits:

Button-Terug-01Originele titel: Frankie Fit does it again
Productiejaar: 1954
Adverteerder: Amstelbier (van: Heineken concern)
Lengte: 3 minuten
Regie en animatie: József Misik
Artdirection: onbekend - mogelijk Jan Coolen
Poppen: Harry Tolsma
Opname in technicolor, 35 mm


 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.