Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Beech Nut Frosty Mint (1960)

Commercial in stopmotion voor Beech Nut Chewing gum. De verpakte stroken kauwgom komen tot leven. Sneeuwvlokken en ijskristallen dwarrelen rond. Zij symboliseren de frisse smaak.Beech Nut - Frosty mint

Techniek:
Joop Geesink produceerde tussen 1950 en 1970 voor dit merk een omvangrijke serie commercials. Hierbij horen ook veel varianten in uiteenlopende lengtes (reminders).
Vertoning van een reclamefilm in de bioscoop is veel goedkoper dan op de televisie en daarom worden er in de bioscoop langere versies gedraaid.

Wel of geen poppenfim?
Sommige kijkers vragen zich af: is dit poppenfilm of computeranimatie? Het antwoord is poppenfilm. Deze films dateren immers uit de tijd dat computers en video niet bestonden. De traditionele poppen zijn vervangen door kauwgom stroken, die soms de gestalte van een poppetje aannemen.

Opmerkelijk:
In deze pre-digitale tijd waren alle grafische effecten handmatig gemaakt. De sneeuwvlokken werden uit wit papier geknipt en vervolgens beeld voor beeld langs een vooraf uitgestippelde baan voor de trucfilmcamera verschoven. Hoewel deze videokopie van lage kwaliteit is, kun je de schaduw van de uitgeknipte papieren ijskristallen zien. Het artwork lag plat op een tafel en de camera hing er loodrecht boven, op gelijke wijze zoals vroeger een tekenfilm werd opgenomen.
Graag ook aandacht voor de titels die op speelse wijze worden ‘weggeveegd’ door de gum. Zoals vermeld bestond in die tijd geen videographic. Daarom werden de titels apart op film opgenomen met enkel beeldopname en dubbel printtechniek over de animatie gezet. Dit vergde vooraf een secure berekening om de afzonderlijk opgenomen titels te laten ‘meebewegen’ met de gum. Het effect is alsof de kauwgom de tekst weg duwt en op andere momenten wringt de tekst zich tussen de snoepjes door. Kortom, een naadloze interactie tussen beeld en tekst. Button-Terug-02

Credits:

Titel: Beech Nut Frosty Mint
Opdrachtgever:
Beech Nut
Lengte: 1’30
Formaat: 35 mm zwart/wit
Art director en animator onbekend.
Productiejaar: ca. 1960

 


 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.