Recent geplaatst

Gastenboek / Reactions

Luilekkerland

De reclamefilm Luilekkerland voor diverse producten van Honig waarin middels poppenfilm animatie een treinreis naar Luilekkerland wordt getoond.

Deze relatief onbekende film werd gevonden op de website van het Regionaal Archief Nijmegen. De voice-over vertelt dat luilekkerland geen sprookje is en dat al die lekkernijen te maken zijn met Honig artikelen. Dan komen verpakkingen in beeld van Honig-producten zoals: soepen, soepblokjes, vermicelli, macaronie, en meer. De film eindigt met de slogan: "Honig gezien in elk gezin".

Opmerkelijk:

Dit is de derde film op rij voor Honig. Hier is, ondanks de technische vooruitgang waarover de studio beschikte, bewust teruggevallen op een bestaand figuur dat in 1946 voor het eerst is toegepast voor Honig Werkt. Destijds een sensatie. De fasetechniek van het gezicht was in 1946 primitief, maar het mannetje kon lipsynchroon spreken. In de eerste film werden de uitwisselbare maskers van klei geboetseerd. Een kwetsbaar product.

Dit figuur kwam terug in 1948 met Honig's Ideaal. Waarschijnlijk zijn door slijtage en ouderdom belangrijke fasemaskers vervallen. In de onderstaande film treedt de pop voor de derde keer op. Het spreken werd verdoezeld door de pop een megafoon voor het gezicht te plaatsen. Hierdoor ziet men de (ontbrekende!) mondstanden niet.
Onderstaande foto toont duidelijk de aansluiting tussen het vaste deel (achterhoofd met haar en pet) en het verwisselbare deel (geboetseerd gezicht).

Honig-trein

Button-Terug-02Om deze film te zien is Adobe Flashplayer noodzakelijk.

Excuses voor de sombere kleuren die het Regionaal Archief Nijmegen heeft opgenomen. Oorspronkelijk was Technicolor fris van kleur.

Credits:

Titel: Luilekkerland
Opdrachtgever: Honig
Productiejaar: ca. 1952
Lengte: 3 minuten
Formaat: 35 mm, Technicolor
Regie: onbekend
Animatie: Onbekend, waarschijnlijk Joszef Misik
Overige details ontbreken

Bron: Regionaal Archief Nijmegen 

 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zoek binnen de website

Please publish modules in offcanvas position.