Historische berichten

Gastenboek / Reactions

Doggywood op E'55

De Nationale Energie Manifestatie 1955 of E55 was een tentoonstelling in Nederland, die werd gehouden van 18 mei tot 3 september 1955.
Tien jaar na het eind van de Tweede Wereldoorlog vond men het tijd om te laten zien wat de energie van de Nederlanders tot stand had gebracht bij de wederopbouw. Een van de affiches omschreef het als volgt: Tijdbeeld van een volk in actie... strijd en resultaat van Nederlands Energie... perspectief van een nieuw tijdperk. Hieronder een andere poster, Energie: Mens en Heelal.

1955 - E55- Poster

Dit langlopende project had vele sponsors. Bekende namen zijn o.a. Philips, Het Nederlands Zuivelbureau en Joop Geesink.
Geesink richtte zich op de amusements-tv en ontwikkelde de serie Doggywood. Een marionetten en handpoppenspel met koppen die live te animeren waren.

Opmerkelijk

In het jaar 1955 bestonden deze begrippen nog niet. Toch werden ze toegepast in dit spectakel: multi-media show, interactieve presentatie, Dark-Ride met virtuele realiteit.

Mies Bouwman live tv uitzendingen die ter plaatse op 150 tv ontvangers waren te zien.
De tentoonstelling had een enorme technische en pretentieuze opzet. Het Zuivelbureau had een zgn dark ride door de ‘melkweg’.
Hieronder een bericht, een ingezonden mededeling en een advertentie over de E’55 alsmede een drieluik van een presentatie die het Zuivelbureau had voor hun ‘treinreis’. Klik op één van de zes afbeeldingen voor een vergroting in een nieuwe pagina.

1955-TV-uitzending-E'55   1955-24-mei-Arbeiders Pers-E55-menu   1955-E55-Geesink's Doggywood op E'55Button-Terug-02

1955 - E55- Zuivebureau promotiekaart 01  1955 - E55- Zuivebureau promotiekaart 2  1955 - E55- Zuivebureau promotiekaart 3

VLNR: Voorzijde promotiekaart NZB, opengeklapte kaart met rechts draaiwiel voor wisselende afbeeldingen, achterzijde met nog zichtbaar holnietje voor draaiwiel. Detail: Rechterbovenhoek is omgevouwen zodat Dutchy omhoog klapt bij openen van kaart.

 

Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.