Gastenboek / Reactions

STP Motor Olie (1965)

1965 STP MotorOilBlikken STP-Motor olie worden aangevallen door gevaarlijke elementen: slijtage, hitte, koude, modder. Iedere aanval wordt afgeslagen.

Geproduceerd voor de Engelse markt. Helaas een matig bewaard gebleven kopie, voor een groot deel in zwart wit.

Opmerkelijk:

Deze film dateert ver voor de komst van de video-editing systemen. Hier moeten elementen tot leven worden gebracht als 'vuur', 'ijs' en 'modder'. Dit vroeg om een bijzondere techniek in het maken van poppen. Het IJS-figuur is in de originele (kleuren)film redelijk transparant omdat deze uit transparant silicone rubber is gemaakt. Het 'vuur-mannetje' werd in sommige scenes als uitgeknipte tekening in het decor geplaatst en op andere scenes werd hij als (tekenfilm) dubbel-opname tussen de poppen ingekopieerd.

De 'vliegtuigen' zie je een beetje bibberen. Dit wordt veroorzaakt door de wijze van filmen. Elk toestel hing aan zeer dunne nylon draden, die buiten beeld (boven in) aan een rail hing die beeld-voor-beeld werd verschoven. Het grote voordeel is dat je de toestellen nu fysiek aanwezig in het decor ziet, met schaduwen er bij. Het nadeel is na iedere verplaatsing de vliegtuigen begonnen te slingeren en nooit 100% op dezelfde positie tot stilstand kwam als bij het voorgaande beeld.
Alternatief was met dubbelprint de vliegtuigen in beeld inkopiëren. Dit was echter zeer kostbaar en het effect was minder fraai.

Credits:Button-Terug-02

Lengte: 30 sec.
Formaat: 35 mm, kleur
Geen verdere details bekend,
Vermoedelijk geproduceerd tussen 1965 en 1970

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.