Gastenboek / Reactions

Quaker Oats (1960)

1960-Quaker-OatsDozen met havermout marcheren door het dorp. Aan het eind zegt de bus met Quaker Oats: "Nothing is better for thee than me."

Opmerkelijk

Poppen en decors waren geproduceerd in de nieuwe paperdolltechniek. Dit werd later een nieuwe specialiteit van de studio's. De grote doorbraak van de paperdolltechniek kwam met de lange Philips commercial The Traveling Tune (1961). Deze korte film laat goed zien waartoe de paperdoll mogelijk is. De naam staat voor de samenvoeging van paper (papier) en doll (pop). Deze benaming sloot weer aan bij die van de studio: Dollywood, een verbastering van Hollywood en het woord doll.
De poppen waren in werkelijkheid niet echt van papier, maar van een metalen basis, met papier beplakt.

Pinnen en pennen

Voor de opname werden metalen replica's (blik) van de dozen geproduceerd en met een etiket beplakt. In het metalen geraamte werd een vernuftig mechaniek gebouwd die de doos kon laten 'lopen'. Elke doos heeft een eigen mechaniek met instelbare pinnen en pennen om te wiebelen, huppelen of te draaien. In onderstaand shot is goed te zien dat de schaduwen verraden dat de verpakkingen hol zijn. Er bestond toen nog geen Photoshop om het beeld aan te passen.

Het voordeel van de blikken geraamtes voor de animatiefiguren was de degelijkheid van de consructie alsmede de mogelijkheid in het binnenwerk te solderen of te schroeven. Met papier ging dat niet.

1960-Quaker-Oats 1960-Quaker-Oats-detail

Credits Button-Terug-02

Opdrachtgever: Quaker
Lengte: 1 min.
Productiejaar: ca. 1960
Formaat: 35 mm, kleur
Regie: onbekend
Animatie: Pieter Merkx

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.