Gastenboek / Reactions

Beech Nut - Animals (1965)

Fantasiedieren brengen op speelse wijze gestreepte Beech Nut kauwgom onder de aandacht.

1965-Fruity-Stripes-AnimalsDeze film borduurt door op het succes van de vele voorgaande films waarin meestal alleen de producten zelf te zien waren. Met de introductie van gestreepte vruchtensmaak kauwgom durfde Geesink het aan om kleurrijke fantasiefiguren op te laten treden.

Opmerkelijk:1965-Gum-man-Beech Nut
Hier is het concept van vormgeving verschoven van productanimatie naar die van de bekende poppenfilm.
Halverwege schakelt dit filmpje over naar ouder beeldmateriaal waarin de gum tot een poppetje wordt getransformeerd. Voor de bioscoopkijker een moment van herkenning met de eerdere commercials, terwijl dit voor de studio zeer kostenbesparend was: dit beeldmateriaal bestond reeds voor eerdere commercials. Realiseer dat het fragment met de nieuwe poppen een relatief hoge forse kostenpost was!
Het was een slimme en creatieve vondst om de figuren in een leeg decor te laten optreden. Dit gaf enerzijds een fris en helder beeld en anderzijds spaarde dit de kosten van decorbouw uit.
De oorspronkelijke opname was in kleur, ten behoeve van bioscoop. Voor de televisie werden echter zwart/wit kopieën gemaakt omdat in de late jaren ’50 en begin jaren ’60 de Amerikaanse TV nog in zwart/wit uitzond.
Deze site beschikt ook over een andere Beech Nut film met de dieren in kleur.

Credits

Button-Terug-02Titel: Beech Nut Fruity Stripes / Animals
Opdrachtgever: Beech Nut
Lengte: 1’15
Formaat: 35 mm
Art director en animator onbekend.
Productiejaar: ca. 1965

 


 

NL EN
Dutch Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Search on this site

Please publish modules in offcanvas position.